Auping

Auping Cresto Matras


Onze Auping collectie is verkrijgbaar in de winkels Best, Oss, Schijndel, Tilburg en Valkenswaard.

Meer lezen

You must have JS enabled!
Product informatie

Auping Cresto Matras

 

Dit matras heeft 5 comfortzones en is 20 cm hoog. De latex Pura comfortlaag en de asymmetrisch (ongelijk) opgebouwde DPPS® pocketveren zorgen ervoor dat de Auping Cresto nauwkeurig aansluit bij de contouren van het lichaam.

Stevigheid:

Soft - onder 60 kg

Medium - tot 80 kg

Firm - 80 tot 100 kg en buikslapers   

Extra Firm -  boven 100 kg en buikslapers

Tijk:

Breeze (wasbaar) - 38% Tencel / 62% polyester (anti-allergisch)

Nature (chemisch reinigbaar) - 70% katoen / 15% polyamide / 15% viscose  

Rits:

bovenin, tussen border en bovenblad

Comfortlaag:

latex Pura

Kern:

5 comfortzones DPPS pocketveren, 12 cm hoog

Onderlaag:

open structuur schuim, geperforeerde viltbodem (antracietgrijs)

Hoogte:

20 cm

Levertijd:

10 weken

Geschikt voor alle vlakke & verstelbare spiraalbodems.

 

Advies

Het Cresto matras van Auping is een border matras, dit betekend dat het matras rechte hoeken heeft. Hierdoor ontstaat er een zo klein mogelijke naad tussen twee matrassen in. Het matras heeft 5 verschillende comfortzones die opgebouwd zijn van het hoofd naar het voeteneinde van het Cresto matras. Hierdoor kan u het matras ook niet van hoofd naar voeteneinde draaien. Door dat het matras van de vilten bodem tot de luxe afritsbare tijk is opgebouwd mag u ook het matras niet keren. Hierdoor kunt u uw Auping matras laten liggen zoals de monteurs hem neerleggen en hoeft u nooit meer met een zwaar matras te slepen.

Voor het bovenblad heeft u keuze uit 2 verschillende tijken. U kunt kiezen voor de wasbare Breeze tijk met een tencel doorstikking. De tencel zorgt ervoor dat de vocht snel wordt opgenomen en u nooit meer klam wakker wordt. Wanneer u niet op het matras ligt geeft de tencel het vocht weer snel af aan de omgeving. Waardoor u altijd in een fris en hygiënisch bed slaapt.  U kunt ook nog kiezen voor de Nature tijk. Deze tijk heeft een doorstikking van wol, wildzijde en katoen. Hierdoor is het een tijk met een hoog percentage natuurlijke producten. Dit bevordert ook het vochttransport en is sterk warmte regulerend. Het is alleen niet mogelijk om deze tijk zelf te wassen. Deze zou u chemisch moeten laten reinigen bij een stomerij.

Het matras bevat 12 cm hoge DPPS veren. Bovenop deze veren ligt een 3d gebreide drukverdeler van 1 cm dik. Het matras is afgedekt met een Pura latex afdeklaag. Hierdoor bedraagt de totale hoogte van het matras 20 cm. Dit is het enige matras dat qua hoogte gecombineerd kunnen worden met het Adagio matras.

Het Auping Cresto matras functioneert het meest optimaal op een Auping spiraal. Hierbij maakt het niet uit of het een vlakke of een verstelbare bodem is beide zijn geschikt voor het Cresto matras.

Het Cresto matras is verkrijgbaar in de breedtematen 70 - 80 - 90 - 100 - 120 - 140 - 160 - 180 en 200 cm. Daarnaast zijn standaar de lengtematen 190 - 200 - 210 - 220 cm beschikbaar. Hierdoor is het cresto matras ook geschikt om uw eigen Auping twijfelaar te maken. Door de verschillende Auping bedombouw mogelijkheden te combineren kunt u uw eigen persoonlijke Auping bed creëren.

Daarnaast kunt u indien gewenst een Cresto matras ook op een boxspring gebruiken. Hierdoor wordt er een soepelere ondergrond gecreëerd dan wanneer u het matras op een spiraalbodem gebruikt. Daarnaast zal een boxspring vaak een hogere instap hebben waardoor het eventueel ook geschikt zou zijn als een Auping seniorenbed.

Onderhoud

Een Auping matras is een goed ventilerend matras vooral in combinatie met de Auping spiraal. De matrassen zijn opgebouwd vanaf de vilte ventilerende bodem tot de luxe tijk op de lig spiegel van het matras. Hierdoor hoeven de matrassen van Auping nooit meer gekeerd en gedraaid te worden. Dit is ook de reden dat een Auping matras het beste matras is voor op een spiraalbodem.  Alle Auping matrassen en spiraalbodems lenen zich uitstekend voor het gebruik in een compleet Auping bed. Dat kan zijn in een van de tijdloze ledikanten of op een Auping Boxspring.

Alle matrassen van Auping zijn voorzien van de unieke DPPS (Dynamic Progressive Pocket Springs) veren waardoor het keren en draaien in bed word vergemakkelijkt.

Om uw matrassen zo fris mogelijk te houden adviseren wij u om uw dekbed `s ochtends terug te slaan tot het voeteneind. Hierdoor kan de bovenzijde van het matras en de onderzijde van het dekbed het transpiratievocht van de voorgaande nacht verliezen. Zodat u de volgende nacht weer in een fris bed kunt stappen.

Garantie

Op de Auping matrassen zit een 5 jarige garantieperiode. Alle matrassen krijgen door het gebruik ligplek vorming. Bij Auping matrassen geldt dat er maximaal plaatselijk 1,5 cm hoogteverlies mag zijn. Dit geld bij normaal gebruik in de eerste 5 jaar. Het hoogteverschil wordt gemeten door het plaatsen van een lange rechte lat of waterpas over het matras. Deze lat dient bijvoorbeeld vanaf de linkerbovenhoek naar de rechteronderhoek geplaatst te worden. Hierbij is het van belang dat het matras op een vlakke ondergrond geplaatst word. In het midden van het matras zou u nu de ligplek vorming kunnen meten.

Omruilgarantie

Wanneer u na aanschaf van uw Auping matras toch twijfelt over de juiste hardheid van het matras dan kunt u de eerste maal kosteloos wisselen van hardheid. Dit moet echter wel binnen 90 dagen aangegeven worden. Auping zal dan uw matras om komen ruilen. Wanneer u geen afritsbare tijk heeft dan zal Auping uw complete matras verwisselen.

Deze kernen of complete matrassen zullen door Auping afgebroken worden en compleet gerecycled worden. De veren worden omgesmolten en het polyester wordt gebruikt om judomatten te maken.

Vraag en antwoord

Kan ik een Auping matras op een lattenbodem gebruiken?

Wij raden het niet aan om een Auping matras op een lattenbodem te gebruiken. Het is mogelijk maar een Auping matras functioneer het beste op een spiraalbodem of op een boxspring. Deze twee matrasdragers hebben namelijk een evenredige drukverdeling waardoor het matras overal evenredig ondersteund wordt.

Kan ik verschillende hardheden kiezen in een tweepersoons matras?

Het is mogelijk om 2 verschillende kernen in een tweepersoons matras te plaatsen. Wij adviseren dit ook altijd omdat hierdoor de kans op kuilvorming in het matras sterk gereduceerd wordt. Daarnaast kan ieder zijn eigen comfort kiezen wanneer er voor twee kernen gekozen wordt.

Bestel informatie

Snelle en gratis levering

De meeste artikelen zijn in de meeste gevallen snel leverbaar. Dit komt doordat veel van onze artikelen op voorraad worden ingekocht. Uw Auping Cresto Matras wordt bovendien gratis geleverd.

Vragen over voorraad en levertijd?

U kunt ons bereiken op 073 - 5470153 of mailen naar web@boonmanbedden.nl

Vragen over dit product?

Wij doen onze uiterste best om zoveel mogelijk informatie voor uw gemak online te plaatsen. Toch kan het voorkomen dat u nog een vraag heeft. In dat geval kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen.

Vraag over Auping Cresto Matras stellen »

Gratis levering en montage*

Op de gewenste datum komen onze deskundige monteurs uw bestelling gratis leveren en monteren. Bovendien geven ze een onderhoudsadvies en een demonstratie van eventuele elektrische onderdelen.

* Uitgezonderd van Sale artikelen

Bekijk Auping Cresto Matras in een showroom

We heten u welkom in één van onze showrooms voor een vrijblijvend en deskundig slaap- en of interieuradvies. Onder het genot van een kopje koffie of thee laten we u graag onze selectie van o.a. traagschuim matrassen, pocketvering matrassen en waterbedden.

In onze showroom in Schijndel vindt u 1200 M2 aan slaapkamerartikelen zoals Eastborn, Pullman, Auping bedden, Auping matrassen, M Line matrassen, Avek, Caresse boxsprings, Tempur matrassen en ledikanten.

Bekijk onze vestigingen »