Texeler Hoofdkussen Soezz Bovenste Beste

Vanaf € 149,00

Stel dit product zelf samen

  Texeler Hoofdkussen Soezz Bovenste Beste

  De Soezz hoofdkussens van het Nederlandse merk Texeler zijn ontzettend comfortabel en van zeer hoge kwaliteit. Het Texeler Soezz Bovenste Beste hoofdkussen is een vol en stevig kussen met een luxe tijk en behoort tot de allerbeste wollen kussens.

  De scheerwollen bolletjes zorgen voor een grote veerkracht en een goed vochtregulerende vermogen. Door het ademende luchtlaagje in de wol neemt het kussen direct de lichaamstemperatuur aan en kan het tot wel 30% van het eigen lichaamsvocht opnemen. Ideaal dus voor mensen die het snel warm hebben.

  De tijk van het kussen bestaat uit 90% tencel en 10% dubbel gekamde texelse lamswol. Door de ritssluiting in de tijk is de vulling uitneembaar en de dikte van het hoofdkussen aanpasbaar. Het Bovenste Beste hoofdkussen is verkrijgbaar in de afmeting 60x70 cm.

  Specificaties

  Hardheid: Stevig
  Geschikt voor: Rug- en zijslapers
  Materiaal: 100% zuiver Texelse scheerwol
  Tijk: 90% tencel | 10% wol
  Levertijd: 1 - 5 dagen
  Wasbaar: Nee, het beste is om via de stomerij laten reinigen
  Overige specificaties
  Het merk Texeler® combineert de kracht van de natuur en een modern productieproces. Deze combinatie staat garant voor de beste wollen slaapcollectie.

  Anti-allergisch

  Schimmelvorming in wol is nagenoeg onmogelijk. Schimmels hebben niet alleen warmte nodig, maar ook een hoge vochtigheidsgraad. Omdat wol heel ventilerend is en de temperatuur zelf reguleert, zullen er geen schimmels in kunnen nestelen.

  Anti-huisstofmijt

  Doordat wol lanoline bevat, is wol zelfreinigend, bacteriewerend en vuilafstotend. Zuiver scheerwol in een bed of matras is bovendien geen fijne omgeving voor de huismijt, want wol ventileert optimaal en reguleert de temperatuur en hoeveelheid vocht. Zorgt u ervoor dat uw hoofdkussen regelmatig wordt gelucht, dan krijgt de huismijt geen kans.

  Onderhoud

  Door het gebruik van een goede kwaliteit molton, kunt u 80% van het transpiratievocht dat u in uw slaap verliest opvangen. Doordat u dit vocht opvangt in uw linnengoed zal de binnenzijde van uw kussen langer fris blijven. Verder adviseren we om regelmatig de tijk te wassen indien mogelijk. Of zoveel mogelijk te laten luchten.


  Een latex of een donzen kussen gaat meestal vier tot vijf jaar mee. Een synthetisch kussen gaat twee tot vier jaar mee en een kussen gevuld met kapok ongeveer anderhalf jaar. Ook uit hygiënisch oogpunt is het raadzaam uw kussen na deze tijd te vervangen.