Beste uit de test

Auping Boxspring Original Portofino

Vanaf € 3.145,00

Stel dit product zelf samen

  Auping Boxspring Original Portofino

  ''Een elegant tijdloos design met een duurzame spiraalbodem.''


  De Original boxspring heeft een tijdloos ontwerp met veel aandacht voor detail en een superieure afwerking. De poten van de Original boxspring zijn zo geplaatst dat de boxspring een beetje lijkt te zweven.

  De boxspring kunt u helemaal naar wens samenstellen. Keuze uit 8 verschillende hoofdborden die  eventueel perfect te combineren zijn met het voetbord Siena. Dit is een recht en tijdloos voetbord. Het materiaal, de kleuren en accessoires bepaalt u zelf. Zo slaapt u altijd koninklijk op een boxspring van Auping.

  Het hoofd- en voetenbord staan rechtstreeks op het frame, waardoor de vloer dus vrij blijft. Het Portofino hoofdbord is een hoog, klassiek afgewerkt bord met fijne ronde knopen erin.

  Uiteraard is deze Auping boxspring ook als elektrisch verstelbaar te verkrijgen:

  Vlak: hierbij kunt u de box niet verstellen.

  1-motorig: hierbij kunt u het ruggedeelte door middel van een motor met een draadloze afstandbediening verstellen. Het voetendeel is bij deze variant handmatig in 6 verschillende posities te verstellen.

  2-motorig: bij deze variant kunt u zowel uw ruggedeelte als uw voetgedeelte verstellen door het gebruik van een elektrische motor met behulp van een RF bediening. Wanneer u uw voetgedeelte versteld zal er al automatisch een knieknik ontstaan van maximaal +/- 20 cm hoog met een in enkele graden afhangend voeteneind.

  Bij de 3-motorige variant wordt ook nog de draadloos te bedienen neksteun toegevoegd. Deze derde motor wordt gebruikt om bijvoorbeeld het lezen en televisie kijken in bed te vergemakkelijken.

  Het is bij de Auping boxspring collectie mogelijk te kiezen voor een niet verstelbare en een verstelbare variant langs elkaar. Ook is de Auping Original Boxspring Portofino verkrijgbaar in een deelbare variant: een complete 2-persoons boxspring waarvan ubeide delen heel gemakkelijk uit elkaar en naar elkaar toe schuift doordat de poten zijn voorzien van wieltjes.

  Advies
  De Original Portofino is een rijk gevulde boxspring: de box bevat een spiraalbodem met daarop een pocketvering. Op de twee boxen ligt een matras. U kunt dit matras laten stofferen of u kiest voor witte matrassen. Als u ervoor kiest om uw matras mee te stofferen (een echt boxspring matras) dan komt daarboven op nog een topper. De Auping spiraalbodem is voor 80 % open en ventileert daardoor als de beste.
  De pocketvering in zowel de boxspring als in het matras zorgen voor een nog betere luchtcirculatie en geven de veren de juiste ondersteuning aan uw lichaam .
  Onderhoud
  Het wordt aangeraden uw Auping boxspring niet te stofzuigen of uit te kloppen. Daarnaast wordt er aangeraden reiniging met water te vermijden. Het beste kunt u uw Auping boxspring reinigen door het gebruik van een zachte borstel.

  Door te zorgen voor een zo optimaal mogelijk ventilatie houd u uw Auping boxspring zo schoon en fris mogelijk. Dit betekent dat wij u adviseren geen matrasdek te gebruiken tussen uw matras en boxspring. Dit vermindert het ventilatievermogen.  

  Garantie

  Auping geeft op matrassen een omruilgarantie van 90 dagen. In deze 90 dagen kunt u als consument eenmalig de hardheid van uw Auping matras wijzigingen. Dit gebeurd doormiddel van een kernwisseling. Hierbij wordt in uw eigen matras de kern omgewisseld. Dit betekent dat u dezelfde tijk behoud maar een nieuwe inhoud van uw matras krijgt. Uw “oude” kern wordt teruggenomen door Auping en volledig gerecycled.

  Daarnaast geeft Auping 35 jaar garantie op hun stalen boxspring frames. Deze garantie is van toepassing bij draad- en framebreuk. Auping geeft op de motoren, gasveren. elektronica en kunststofdelen een standaard garantie van 5 jaar. Hiervan vallen 2 jaar onder de volledige garantie. Dit betekent dat u in de eerste 2 jaar een nieuw product of een opvolger van uw product ontvangt. In de overige 3 jaar ontvangt u in de meeste gevallen kosteloos een vergelijkbaar functionerend product. Het zou voor kunnen komen dat dit een gereviseerd product is. Deze garantie is van toepassing bij normaal gebruik en normale verstellen. Hierbij wordt een maximaal gewicht van 140 kg per persoon bij gebruik in vlakke toestand gerekend. Bij het verstellen van een 1 persoons boxspring wordt gerekend met een maximum van 95 kg per persoon.

  Vraag en Antwoord

  Is het mogelijk om een verstelbare box en een vlakke box langs elkaar te plaatsen?
  Doordat Auping bij de Original box altijd de Auping spiraalbodem als basis gebruikt is het mogelijk om 2 verschillende boxen naast elkaar te plaatsen. Wanneer u een verstelbare box wenst, 1-, 2- of 3 motorig, en uw partner een vlakke bodem dan is dit moeiteloos langs elkaar te combineren. Doordat beide op een spiraalbodem geplaatst worden krijgt u ook geen hoogteverschil tussen de twee boxen.

  Kunnen de boxen ook los van elkaar gezet worden?
  De boxen kunnen zonder probleem los van elkaar gezet worden. Wanneer u er een los matras op plaatst of een gestoffeerd matras met een losse topper kunt u de boxspring ook goed als eenpersoons boxspring gebruiken. In het geval van ziekte zou dit een goede oplossing kunnen zijn.

  Kan mijn box ook in een andere stof gestoffeerd worden dan het hoofdbord en/of de matrassen?
  U kunt uw boxspring geheel naar uw eigen wensen samenstellen. Als u ervoor kiest om uw boxspring in een andere stof te stofferen is dit geen enkel probleem. Wanneer u bijvoorbeeld alleen de matrassen anders gestoffeerd zou willen hebben is dit ook geen probleem. U kunt uw boxspring geheel naar uw eigen smaak en inzicht aanpassen.

  Moet ik een gestoffeerd matras op mijn boxspring plaatsen?
  Nee, het is niet noodzakelijk om een gestoffeerd matras op uw boxspring te plaatsen. Wanneer u kiest voor een gestoffeerd matras met een topper zal dit altijd wat zachter aanvoelen. Wilt u liever iets steviger slapen of vindt u een gewoon matras mooier dan kan deze ook altijd op een boxspring geplaatst worden. De ongestoffeerde / witte matrassen van Auping zijn uitermate geschikt om op de boxsprings van Auping geplaatst te worden.