Winterdekbed


Met het juiste winterdekbed ben jij helemaal klaar voor de koude dagen

Ben jij je al aan het voorbereiden voor komende winter? Ligt jouw lekkere, warme winterdekbed al klaar voor de koudste periode van het jaar? Of ben je eigenlijk wel toe aan een nieuw en fris exemplaar? De keuze in winterdekbedden is ontzettend groot. We kunnen ons voorstellen dat je twijfelt tussen het kopen van een nieuw donzen dekbed, wollen deken of synthetisch winterdekje. Waar de een zich het liefst de hele winter onder een dikke stapel donzen dekens verstopt, zweert de ander het hele jaar door bij een wollen dekbed. Welk dekbed bij jou past, hangt af van verschillende factoren.

Winterdekbed of vierseizoenendekbed

Ben je een koukleum of heb je een koude slaapkamer? Dan wil je ’s nachts het liefst de warmte in je bed vasthouden. Een dik winterdekbed is dan waarschijnlijk ideaal voor jou. Heb je het wat sneller warm of heb je verwarming op je slaapkamer? Dan word je vast heel blij van een vierseizoenendekbed. Dit bestaat uit een dunner zomerdeel en een wat dikker voor-/najaarsdeel. Samen vormen deze twee delen een warm winter dekbed. Zo varieer je ieder seizoen met de dikte van je dekbed.

Verwarming omlaag? Winterdekbedden erop!

In de winter komt de kou van buiten wat meer naar binnen in je slaapkamer en komen er frissere nachten. Een winterdekbed is ideaal om op je slaapkamer de verwarming toch wat lager te kunnen zetten. Zo bespaar je niet alleen energie, maar kun je ook heerlijk wegkruipen onder deze warme, dikke winterdeken.

Wanneer koop je een nieuw winter dekbed?

De levensduur van jouw lekkere, warme dekbed is afhankelijk van hoe je ‘m behandelt. Hoe vaker je jouw dekbed wast of stoomt, hoe sneller jouw winterdekbed versleten is. Ook transpiratie en huidsmeer zijn van invloed op de levensduur van je dekbed. Globaal kun je stellen dat een dekbed na tien tot vijftien jaar aan vervanging toe is. Maar welk winter dekbed moet je dan kiezen? Welk materiaal is lekker warm én fijn om onder te slapen? Relax: we nemen je graag mee in een rondje langs de verschillende soorten winter dekens.

Synthetisch winterdekbed

Een synthetische deken is ideaal wanneer je geen natuurlijke materialen kunt verdragen of last hebt van een allergie. En het is lekker licht, een beetje tussen dons en wol in. Wel kan een synthetisch winterdekbed gedurende de nacht wat klammer of benauwder aanvoelen, doordat de kunstvezels geen vocht opnemen of doorlaten.

Wasbaar op 60 graden

Het grote voordeel van een synthetisch dekbed – en wat heel praktisch kan zijn bij kinderen – is dat je deze zelf kunt wassen. Bovendien dood je bij een wasbeurt op 60 graden ook meteen de huisstofmijt. Een klusje dat je wel regelmatig moet herhalen, want de huisstofmijt beschouwt jouw synthetische dekje als het perfecte vijfsterrenhotel. Jouw zweet, dode huidschilfers en een wat vochtigere leefomgeving vormen namelijk een doorlopend buffet voor huisstofmijten. Trakteer je dekbed daarom veelvuldig op een wasmachinetripje, dan blijft ‘ie lekker schoon en fris.

Synthetisch dekbed kopen

Bij Boonman bedden heb je de keuze uit twee verschillende Cinderella vierseizoenendekbedden: Blues en Ambient.
Donzen winterdekbed

Donzen winterdekbed

In donsdekbedden tref je vaak (een mix van) dons en veren van ganzen of eenden aan. Ganzendons is hiervan het meest luxe, want dit is warmer en veerkrachtiger dan veren of eendendons.

Luchtig en warm

Van alle winterdekbedden zijn donzen dekens het lichtste. Ze voelen heerlijk luchtig aan, maar isoleren toch uitstekend, waardoor je bedje snel lekker warm is. Dons neemt geen vocht op, maar laat het wel goed door, waardoor transpiratievocht weg kan. Deze combinaties samen maken dat je winterdekje lekker droog, luchtig en behaaglijk warm blijft aanvoelen tijdens een koude winternacht. De huisstofmijt heeft door het droge klimaat niet veel te zoeken in je donzen deken. Regelmatig luchten en eens in de vijf jaar laten stomen is voldoende om je donzen dekbed lekker fris te houden.

Donzen dekbed kopen

Wij bieden je een ruime keuze aan ganzendons dekbedden van de merken AupingCastella en Cassenz. Onze Silvana dekbedden zijn gevuld met eendendons.

Wollen winterdekbed

Ben je zelf het kacheltje in huis? Of ben jij juist degene die het altijd koud heeft? Een wollen dekbed biedt in beide gevallen uitkomst, omdat het uitstekend warmteregulerend is. Wol neemt vocht en warmte op en geeft het ook weer af. Hierdoor is wol koel in de zomer en warm in de winter.
Schapen zorgen voor mooie wol

Zelfreinigend en vuilafstotend

Het grote voordeel van het wat zwaardere wol is dat er van nature lanoline (wolvet) op zit. Lanoline is zelfreinigend, bacteriewerend en vuilafstotend. En het doodt de huisstofmijt, dus die maakt weinig kans in je wollen dekentje. Juist hierom is het belangrijk om een wollen dekbed niet te wassen, want dan spoel je de lanoline uit de wol weg en verliest het zijn zelfreinigende werking.

Wollen dekbed kopen

Texeler wollen dekbedden voor de winter vind je bij Boonman bedden in verschillende typen.

Zijden winterdekbed

Een handgemaakte, zijden winter dekbed behoort tot de meest luxe dekbedden. Het materiaal is heel sterk, maar toch soepel en superlicht. Zijde heeft een hoog vochtopnemend vermogen en staat vocht ook weer snel af. Qua warmteregulatie zit je daarom heel goed: zijde reguleert warmte nóg beter dan wol.

Antiallergeen en antistatisch

Onder een zijden deken kun je gerust een schoonheidsslaapje maken, want de zijdeproteïnen in de deken helpen om je huid jong te houden. Bovendien is het 100% natuurlijke materiaal antiallergeen en antistatisch, waardoor het uitermate geschikt is voor patiënten met cara, reuma of de ziekte van Parkinson. Ook als je last van zware transpiratie of een allergie voor bijvoorbeeld wol, dons en huisstofmijt hebt, is een zijden winterdeken heel geschikt.

Zijden dekbed kopen

De zijden winterdekbedden bij ons in het assortiment zijn van Emperior Silk.

Slapen is ons vak

Hangende oogleden gekregen? Goed zo! Want als slaapexperts zorgen wij er graag voor dat jij van je nachtrust kunt genieten. Ook tijdens de koude wintermaanden. Neem gerust een kijkje in onze webshop of bezoek onze winkel voor een persoonlijk advies. Dan lig jij er deze winter lekker warmpjes bij.