Meest duurzame product van 2023

Auping Elysium Matras

Vanaf € 1.395,00

Stel dit product zelf samen

  Auping Elysium Matras

  Beste Duurzame Product 2022: 100% circulair
  Het Auping Elysium matras is uitgeroepen tot Beste Duurzame Product 2022. Auping heeft hun technische keten rond weten te maken, waardoor de gebruikte synthetische materialen in deze matras eindeloos kunnen worden hergebruikt. Dit maakt het matras 100% circulair en omdat Auping veel matrassen maakt, heeft dit impact op grote schaal.

  Ventilerend en ondersteunend matras
  Het Auping matras Elysium is een circulair matras waar je lekker in wegzakt. Speciaal voor het matras Elysium heeft Auping een unieke Harmony-pocs comfortlaag ontwikkeld. De laag Harmony-pocs is opgebouwd uit 836 minipocketveren die individueel verpakt zijn in kleine textielzakjes. De miniveertjes zorgen voor een uitstekende drukverdeling, waardoor je lekker ligt. De open structuur zorgt voor een optimale luchtdoorstroming en vochtregulatie. Daarom geeft het matras Elysium een geborgen gevoel, zonder dat het benauwend gaat aanvoelen. Door het ontbreken van schuim en latex is het Auping Elysium matras een buitengewoon goed ventilerend matras, met de best denkbare ondersteuning. Daarnaast is Elysium brandvertragend, vrij van schadelijke stoffen en 100% circulair.

  Specificaties

  Matras hardheden: Soft – < 60kg | Medium – 60-80kg | Firm – 80-100kg en buikslapers
  Matras hoogte: 23,5 cm
  Matras types: A, I, X, Y (zie uitleg hieronder)
  Aantal comfortzones: 3 comfortzones met pocketveren
  Comfort: Vent-tex: flexibele comfortlaag met open structuur, waardoor het matras goed ventileert en ondersteunt.
  Drukverdeling: Harmony-pocs: comfortlaag van 836 minipockets, die zorgen voor een uitstekende drukverdeling. De pockets omarmen jouw lichaam en geven je een geborgen gevoel.
  Ligcomfort: Vita Talalay Origins: latex gemaakt van de meest duurzame natuurlatex die er bestaat en is ongeëvenaard in veerkracht en ligcomfort.
  Antiallergisch: Ja, standaard
  Tijk wasbaar: Ja, 60 graden
  Omruilgarantie: 90 dagen na levering, eerste ruiling kosteloos
  Wat is jouw bodytype?
  Iedereen is anders en verschillend. Daarom heeft Auping het nieuwe matrassenassortiment samengesteld op basis van vier verschillende bodytypes, zodat het matras perfect aansluit bij de vorm van jouw lichaam.

  Bodytype A: heupen zijn duidelijk breder dan taille en schouders.
  Bodytype I: schouders, taille en heupen zijn ongeveer even breed.
  Bodytype X: schouders en heupen zijn duidelijk breder dan de taille.
  Bodytype Y: schouders zijn duidelijk breder dan taille en heupen.

  Daarnaast is het Auping Elysium matras verkrijgbaar in drie hardheden: soft, medium en firm. Zo is er altijd een matras dat perfect bij jouw lichaam past.

  Stel je eigen bed samen
  Daarnaast is het Auping Elysium matras verkrijgbaar in drie hardheden: soft, medium en firm. Bovendien heb je de keuze uit verschillende lengte- en breedtematen, waardoor je met een Auping bedombouw jouw eigen persoonlijke Auping bed kunt creëren.

  Met zo veel keuzes is er altijd een Auping matras dat perfect past bij jouw lichaam of dat van je partner. Kies je voor een tweepersoonsmatras? Dan worden de kernen in de binnenkant aan elkaar geritst, zodat er geen spleet in het midden zit.

  Onderhoudsadvies

  Om jouw Auping Elysium matras zo fris en hygiënisch mogelijk te houden, adviseren wij je om een goede molton en hoeslaken te gebruiken. Deze nemen namelijk een groot gedeelte van het transpiratievocht op. Om je bed zo goed mogelijk te ventileren, raden wij je aan om jouw dekbed na het slapen terug te slaan tot het voeteneinde. Hierdoor kan de bovenzijde van je matras en de onderzijde van je dekbed het opgenomen vocht weer afstaan. Het is mogelijk om een afritsbare tijk te bestellen bij uw Auping Adagio matras. Deze tijk is aan de onderzijde van het matras afritsbaar en kun je zelf op maximaal 60 graden wassen.


  Garantie

  Op Auping matrassen zit een garantieperiode van 5 jaar. Alle matrassen krijgen door het gebruik ligplekvorming. Bij Auping matrassen geldt dat er maximaal plaatselijk 1,5 cm hoogteverlies mag zijn bij normaal gebruik in de eerste 5 jaar. Het hoogteverschil wordt gemeten door het plaatsen van een lange rechte lat of waterpas over het matras. Deze lat dient bijvoorbeeld vanaf de linker bovenhoek naar de rechter onderhoek geplaatst te worden. Hierbij is het van belang dat het matras op een vlakke ondergrond geplaatst wordt. In het midden van het matras zou je nu de ligplekvorming kunnen opmeten.

  Omruilgarantie

  Wanneer je na aanschaf van je Auping Elysium matras toch twijfelt over de juiste hardheid van het Auping matras, dan kun je de eerste maal kosteloos wisselen van hardheid. Dit moet echter wel binnen 90 dagen aangegeven worden. Auping zal dan jouw matras komen omruilen. Wanneer je geen afritsbare tijk hebt, dan zal Auping het complete matras verwisselen, anders alleen de kern.

  De kernen of complete matrassen zullen door Auping afgebroken en compleet gerecycled worden. De veren worden omgesmolten en het polyester wordt gebruikt om judomatten van te maken.

  Vraag & antwoord


  Moet ik mijn Auping matras draaien?
  Een Auping matras mag je nooit draaien en keren, omdat er een specifieke opbouw in het matras zit, die geschikt is voor jouw bodytype. Wanneer je jouw matras gaat keren of draaien, dan klopt de zoneverdeling niet meer en kan het matras niet meer de juiste ondersteuning bieden bij jouw schouders, taille en heupen.

  Wat is een Harmony-pocs® comfortlaag?
  De Harmony-pocs® comfortlaag is een laag die speciaal ontwikkeld is voor het Auping Elysium matras. Deze laag is opgebouwd uit meer dan 800 minipocketveertjes, die allemaal apart verpakt zijn in kleine textielzakjes. De veertjes zorgen voor een goede drukverdeling en geven je het gevoel te worden omarmd, zonder dat het benauwd aanvoelt. Dit komt doordat de miniveertjes een open structuur hebben, die zorgt voor een goede luchtdoorstroming en vochtregulatie.

  Kan ik de tijk van mijn Auping Elysium matras wassen?
  Bij het bestellen van jouw Auping Elysium matras kun je optioneel (en tegen meerprijs) kiezen voor een afritsbare tijk, die aan de onderzijde van het matras afritsbaar is. De tijk kun je zelf op 60 graden wassen.

  Kan ik een topper gebruiken op mijn Auping Elysium matras?
  Jazeker, maar dit is niet noodzakelijk. Wanneer je ervoor kiest om een topper op jouw Elysium matras te gebruiken, dan zal jouw matras een stuk zachter en comfortabeler aanvoelen. Een topper kan echter niet gebruikt worden om kuilvorming op te lossen. Dit is namelijk iets dat in jouw matras zit en een topper zal hier altijd naartoe gaan staan.

  Heb je nog vragen of opmerkingen, neem dan contact op met onze klantenservice op 
  073-5470153, chat of mail.

  Bijbehorende producten

  Auping Kussen Dew
  Auping kussen DewHet Auping Dew hoofdkussen is goed gevormd en gevuld kussen. Deze is gevuld met 100% gerecyclede polyester vezelbolletjes, Dacron eco. Deze combinatie materialen zijn erg flexibel en biedt daardoor een goede ondersteuning aan uw nek en hoofd.  Dit is een ideaal kussen voor mensen die een kussen willen dat maximale ondersteuning biedt maar goed zijn vorm behoud.Het Eco2 label geeft aan dat de vezels gemaakt zijn van gerecyclede PET flessen. Comforel duidt op het typevezel dat door Dacron ontwikkeld is en leent zich uitstekend voor het vullen van kussens. De Auping Dew kussens en dekbedden hebben een Dacron Eco2 / Comforel label.

  Vanaf € 89,00

  Auping Dekbed Dew - Summer
  Auping Dekbed Dew- SummerHet Auping Dew enkel dekbed is gevuld met gevuld met 100% gerecyclede polyester vezelvlies (GRS gecertificeerd). Dit Auping Dew zomerdekbed is ideaal voor de warme nachten of mensen die het snel warm hebben.

  Vanaf € 109,00

  Auping Spiraalbodem 1 Motorig
  Auping Spiraalbodem  1 motorigDe Auping spiraalbodem 1 motorig is een dwarsgespannen verstelbare Auping spiraalbodem, die zorgt voor een unieke ondersteuning en ventilatie. De Auping spiraalbodem is verkrijgbaar in verschillende formaten. Alle matrassoorten kunnen geplaatst worden op de Auping spiraalbodem 1 motorig. De 1 motorige Auping spiraalbodem is ontworpen voor de ledikanten van Auping zoals Essential, Auronde, Noa en Original ledikant. Deze Auping spiraalbodem 1 motorig is ook zeer geschikt om in ledikanten te plaatsen van merken zoals Maxfurn, Hasena en Steel & Stocking.

  Vanaf € 825,00

  Bella Donna Hoeslaken
  Bella Donna HoeslakensDeze speciale Jersey-Katoenen Bella Donna hoeslakens worden gemaakt van Egyptische mako-katoen en zijn extra zacht door de toevoeging van Aloe Vera. De Bella Donna hoeslakens zijn absoluut pilling-vrij en voelt zeer soepel aan de huid. Bella Donna staat bekend om zijn uitmuntende kwaliteit waar u jarenlang plezier van heeft! De Bella Donna hoeslakens hebben rondom een ruime instopstrook en een hoekhoogte van 40 cm. Bella Donna hoeslakens mogen op 60 graden gewassen worden en zijn geschikt voor de droger. 

  Vanaf € 59,95

  Auping Nachtkastje Pixel
  Auping Nachtkastje PixelPixel is een modern nachtkastje met een slank frame.Het ladefrontje en het frame zijn in staal en het rompje in MDF.De kleuren zijn afzonderlijk van elkaar te kiezen.Er zijn maar liefst 200 kleurencombinaties mogelijk.Breedte: 40 cmHoogte:  60 cmDiepte:   33 cmRompje: in alle vollak kleuren mogelijkFrame en ladefrontje: in alle poedercoat kleuren mogelijk.

  Vanaf € 395,00

  Sale!
  Auping - Odyssey blue dekbedovertrek

  Vanaf € 179,00 € 89,00